Kedvezményezett neve

Bajai Szent Rókus Kórház

Projekt címe

A Bajai Szent Rókus Kórház betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztése

Projekt azonosító

EFOP-2.2.18-17-2017-00020

Projekt támogatási összeg

62.075.996 Ft

Támogatás mértéke

100 %

Projekt kezdőnapja

2017. október 01.

Projekt fizikai befejezésének tervezett napja

2018. szeptember 30.

 

A Projekt tartalma:

A projekt átfogó célját tekintve a betegbiztonság és a betegek komfortérzetének javítására irányul. Ezen célhoz a projekt egy betegazonosító rendszer, valamint egy környezeti infekciókontroll rendszer bevezetésével járul hozzá.

A betegazonosító rendszer a Kórház fekvőbeteg ellátásába kerülő betegek pontos azonosítását teszi lehetővé. Ez egy informatikai rendszer, amely karszalagok és mobil leolvasó eszközök segítségével segíti a Kórház dolgozóit a betegek azonosításában, mozgásuk figyelemmel követésében, az elrendelt terápia, vagy előírt gyógyszerelés ellenőrzésében, megerősítésében.

A környezeti infekciókontroll rendszer szoftver- és hardverelemekből áll, a kritikus felületek tisztításához, fertőtlenítéséhez köthető ellenőrzéseket és visszaellenőrzéseket segíti, így folyamatosan visszakövethetőek az elvégzett fertőtlenítési feladatok. A rendszer hasznos támogatást nyújt a Kórháznak a fertőtlenítést végzők tevékenységének ellenőrzésének tervezéséhez, végrehajtásához, elemzéséhéhez és az esetleges kockázatok azonosításához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, Magyarország Kormánya társfinanszírozásával valósul meg.

 

Sajtóközlemény 2018.10.15 letöltés

 

A projekt megvalósulása elolvas