Baja: bokrétaünnep a csúcson

 

Jó ütemben haladnak a munkálatok a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az új központi épület tartószerkezete elérte a legmagasabb pontját, ezen alkalmából Bokrétaünnepet tartottak március 20-án, csütörtökön. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár előbb a mentőállomást járta körbe, majd a Központi Háziorvosi Ügyelet épületét látogatta meg. Vezetője, dr. Ádám András ismertette a munkakörülményeket, kiemelve az önkormányzatokkal, a kórházzal és a mentősökkel való jó együttműködést.

 

A kórház új épületében dr. Tóth Gábor főigazgató arra emlékeztette a meghívottakat, hogy a maihoz hasonló szép idő kísérte számos fontos eseményüket. – Úgy vélem, valaki nagyon szeret bennünket. Köszönöm valamennyi érintettnek, hogy eljutottunk idáig a fejlesztések során. Ilyen jelentős beruházás még sosem volt a bajai kórházban, hiszen az osztályok fele megújul, s közel 10.000 négyzetméteren folynak munkálatok. Az új épületnél már látszik, hogy nemcsak a terveken volt szép. Elértük a legmagasabb pontot (ez a városban is legmagasabb pont), ezt ünnepeljük meg. Célunk pedig a korábbi nehézségek után nem lehet más, minthogy az ország legjobb kórháza legyen a bajai – mondta el a főigazgató. Végül megköszönte az építőknek köszönöm a tervszerű, rendezett munkát.

Szócska Miklós államtitkár arra hívta fel a figyelmet, milyen nagy változások történtek az egészségügyben az elmúlt 4 évben. – Polgárháborús állapotok uralkodtak, amikor kormányra kerültünk. Ráadásul jött a gazdasági válság. Úgy vélem, nehéz időszakot adtunk át a múltnak. Olyan törvények, rendelkezések léptek életbe, melyek révén egészségesebben élünk, jobb az ellátás. A gyógyítási eszközök és a gyógyulási körülmények egyaránt megfelelnek a 21. század követelményeinek. A cél, hogy fejlődjön tovább az egészségügy.

Zsigó Róbert polgármester hangsúlyozta: óriási munka folyik a bajai kórházban, mégpedig jó minőségben és jó ütemezéssel. – A nagy beruházás mellett megújul több épület is, a kivitelezésben bajai vállalkozások is szerepet kapnak – emelte ki a térség országgyűlési képviselője. Hozzátetet: Baja, sőt az egész a bácskai térség egyik legfontosabb intézménye a kórház!

Végezetül szalagot kötöttek a bokrétafára, melyet daru emelt a tetőre, majd bejárták az épületet.

 

Vissza a hírekhez