Gyorsaság és kiváló minőség

 

Gőzerővel halad a Bajai Szent Rókus Kórház új pavilonjának építése. A 7 szintes épület rendkívül gyorsan húzták fel a kivitelezők, mégpedig szakmai értékelés szerint kiváló minőségben, derült ki a csütörtöki (január 30.) bejáráskor. Zsigó Róbert országgyűlési képviselő dr. Mátrai Tibor orvos-igazgatóval és Csernovicsné Simon Erzsébet gazdasági igazgatóval együtt örömmel állapította meg, hogy remek ütemben folyik a munka.

Mint emlékezetes, a kormány 600 millió forinttal kiegészítette a beruházásra fordítható összeget, így végre sikeres volt a közbeszerzés és tavaly nyáron megkezdődhetett az építkezés. – Az egészségügy fő célja a betegek segítése, ellátása, gyógyítása. Erre lesz mód az új kórházi épületben Baján – hangsúlyozta Zsigó Róbert polgármester az alapkő letételekor. Többször hangsúlyozta: köszönet minden résztvevőnek. – Bár Baja már nem fenntartója a kórháznak, de ez a város egyik legfontosabb intézménye. A beruházás jó példa arra, hogy Baja érdekében érdemes összefogni!

Még 2010-ben írták alá a támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a 3,3 milliárd forintos nyertes pályázat okán. A harmadik közbeszerzés sikeresnek bizonyult, a kivitelező a kiskunhalasi Modinvest Kft. és a bajai Emel Kft. – Kivitelezésre 2,7 milliárd forint áll rendelkezésre, a cégek figyelnek a minőségre. Komoly lépés a kórház életében, ilyen mértékű beruházás még sosem zajlott itt – fogalmazott korábban dr. Tóth Gábor főigazgató.

 

Vissza a hírekhez